Branchegenoot

Connectic | Maurice de Bruijn
Het in Ridderkerk gevestigde IT-bedrijf Connectic heeft zich aangesloten bij branchegenoot Nemesys ICT Groep (een onderdeel van Techone en Nedvest), een stap die de positie van de groep als toonaangevende ICT & Cybersecurity dienstverlener verder uitbouwt. IRIS Corporate Finance heeft Maurice de Bruijn, als aandeelhouder van Connectic, begeleid bij het realiseren van de transactie.

Verschillende opties

Maurice de Bruijn startte Connectic meer dan twintig jaar geleden. Het bedrijf uit Ridderkerk groeide uit tot een volwaardige Managed Services Provider (MSP) met toonaangevende klanten als Bakker Bart, RWG en MSR Verhuur. De onderneming is uitgegroeid tot een stille kracht achter veel gerenommeerde bedrijven in de regio middels een breed scala aan diensten op het gebied van werkplekbeheer, waaronder internet, cloud, voice over IP (VoIP) en technische support.

Connectic heeft met een team van ca. 10 IT-professionals de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt met een sterke winstgevendheid. Maurice de Bruijn: “een succesvolle ontwikkeling van je bedrijf zet je natuurlijk ook aan het denken over de toekomst, dit heeft via een gemeenschappelijke relatie geleidt tot een introductie bij IRIS Corporate Finance.” Een eerste kennismaking met IRIS CF vond eind 2022 plaats. In eerste instantie zijn toen financiële inzichten doorgesproken en verschillende opties gepresenteerd. Maurice stelt: “de ervaringen van IRIS CF in de IT-sector, maakt dat ze precies weten wat kopers in het kader van acquisities belangrijk vinden en hoe we de waarde kunnen optimaliseren.” Maurice de Bruijn nam de adviezen mee terug en kwam eind 2023 weer in contact met IRIS CF, waarna begin 2024 de voorbereidingen werden getroffen om uiteindelijk na een efficiënt proces in september ’24 de transactie af te ronden bij de notaris.

De juiste overnamepartner

Voor Maurice de Bruijn was het belangrijk dat een partner werd gevonden die enerzijds een optimale klantbediening faciliteert en anderzijds groeimogelijkheden biedt voor de medewerkers van Connectic. In nauwe samenspraak met IRIS CF zijn in dit kader een select aantal overnamepartners benaderd. Maurice: “uiteindelijk waren er meerdere concrete alternatieven waaruit we konden kiezen, waarna op basis van onze kennis van de markt en de transactie ervaringen van IRIS CF de juiste match werd gevonden in Nemesys & Techone. Een juiste keuze, zowel voor mij als aandeelhouder maar ook zeker voor Connectic en haar medewerkers”.

Techone is een onafhankelijke IT-dienstverlener voor het MKB. De onderneming opereert vanuit een landelijk netwerk met elk hun unieke identiteit en specialismen, waardoor het een complementair spectrum van ICT-diensten kan leveren aan haar klanten. Onder begeleiding van Nedvest heeft Techone in de afgelopen jaren circa 30 overnames in het IT- en Telecom landschap gerealiseerd, waaronder Nemesys ICT Groep. Nemesys is gevestigd in Oud-Beijerland, slechts op 15 minuten afstand van Connectic. Na de overname van Connectic zal de onderneming geïntegreerd worden met Nemesys.

In een tijd waarin ICT-oplossingen en Cybersecurity van steeds groter belang zijn voor bedrijven, bundelen ondernemingen veelal hun krachten om klanten nog beter te kunnen bedienen. De IT-sector is aantrekkelijk voor overnames. Dylan: ‘We zien veel grote spelers – ondersteund door private equity-partijen – een actieve buy-and-build strategie voeren, wat zorgt voor een dynamische overnamemarkt.

Een juiste keuze, zowel voor mij als aandeelhouder maar ook zeker voor mijn bedrijf en het personeel

Versterkt aanbod

De overname van Connectic markeert een belangrijke stap in de groeistrategie van Nemesys. Door deze strategische samenwerking wil Nemesys haar positie als toonaangevende ICT & Cybersecurity dienstverlener verder uitbouwen en haar klantenkring uitbreiden met nieuwe, lokale bedrijven. Het Ridderkerkse Connectic, bekend om zijn klantgerichte dienstverlening en diepgaande expertise, zal in zijn geheel integreren in Nemesys, met als doel het dienstenaanbod verder te versterken. Ook Niek Pegels (Algemeen Directeur van Nemesys) ziet de overname als een grote meerwaarde voor de klanten van beide bedrijven: “Met de overname van Connectic versterken we ons aanbod en vergroten we onze mogelijkheden om klanten te ondersteunen in hun digitale transformatie. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s verder te bouwen aan onze toekomst en die van onze klanten.” Maurice vult aan: “ik verkoop mijn bedrijf met een goed gevoel en ben ervan overtuigd dat onze klanten bij Nemesys in goede handen zijn en dezelfde hoge kwaliteit van dienstverlening blijven ervaren”.